keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Erikoisempaa sinisen sävyissä

Huomasin puutarhamyymäläretkilläni (Sofianlehdossa ja Muhevaisessa), että saatavilla on tänä vuonna esimerkiksi seuraavat hieman erikoisemmat kasvit.

Sinihibiskus, Hibiscus syriacus 'Blue Bird' (löytyi Sofianlehdosta)


Kuvan lähde.

Sinisade, Wisteria sinensis (löytyi Sofianlehdosta)


Kuva on Claude Monet'n puutarhasta Givernystä.

Muuta sinistä mitä voisin kokeilla omalla pihallani:

Sinisarja, Agapanthus praecox


Kuva on Wikipediasta.

Ruusu 'Blue Parfum' (löytyy ainakin Muhevaisen luettelosta), joka tosin vaikuttaa kuvien perusteella enempi vaalenpunaiselta kuin siniseltä.



Sinihibiskus mulla on joskus ollut huonekasvina, Saksan tuliaisina, mutta siitä on jo aikaa... Kasvi ei pärjää ulkona Suomen talvessa, mutta on herkän sävyisine kukkineen kokeilemisen arvoinen ruukkuun istutettuna (joka siirretään talvehtimaan viileään).

Sinisadetta jotkut ovat onnistuneet kasvattamaan ulkona suojaisella paikalla, Etelä-Suomessa, mutta suositeltavampaa on siirtää sekin talvehtimaan sisätiloihin. Samoin on tehtävä sinisarjan kohdalla.

Ainoastaan ilmeisesti tuo 'Blue Parfum' ruusu pärjäilee Suomenkin talvessa ulkosalla - henkilökohtaista kokemusta asiasta minulla ei kuitenkaan vielä ole.

2 kommenttia:

  1. Kokemuksesta (ja hiukan pettyneenä) blue parfum voisi todella olla lähinnä pink parfum. Kaunis ruusu, mutta ei kylläkään yhtään mitenkään sininen.

    On kestänyt minulla yli talven, ei siinä ongelmia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tiedosta! En tiedä hankinko tuon ruusun vai en... Jos Blue Parfumin tuoksu on jotenkin ERITYISEN mahtava, niin sitten ehkä voisin hankkia. Minulla kun ei ole vielä mitään todella voimakastuoksuista ruusua pihassani.

    VastaaPoista